Vi tillverkar förutom honung: Honungssenap, Lemoncurd, Marmelader, Grillsås och Hovmästarsås.

Grillsås med honung

Finns dels neutral eller med tillsats av vitlök eller rosmarin. Grillsåsen kan användas som marinad eller för att pensla på det som ska grillas.

Vill man ha sås till den grillade rätten kan man koka upp litet grädde och vatten och tillsätta grillsåsen allt efter smak.

Honungssenap

Vår honungssenap är grov i konsistensen. Stark hemlagad efter eget recept.

Vi använder svenskodlade senapsfrön från Hovs Gård i Östergötland.

Vi tycker att senapen passar bra till kötträtter lutfisk o att griljera julskinkan med och i matlagningen för övrigt.

Marmelad med honung

En del av sockret i marmeladen är utbytt mot honung.

Vi brukar ha :

Citrusmarmelad

Morotsmarmelad

Grön tomatmarmelad och ibland också

Krusbärsmarmelad.

Honung

Honungen kommer från Kristinehamn med omnejd. I augusti och september, vissa år tidigare, brukar vi ha nyslungad d.v.s färsk honung, som är flytande i konsistensen. Så småningom kristalliserar den och får fast konsistens, så som vi är vana att se den.

Vi har även smaksatt honung. Man kan välja mellan  eucalyptus eller citron. Inget annat än euclyuptusdroppar eller citrusdroppar är tillsatt i honungen.

Andra produkter från bikupan

Vax, som bina ”svettas” fram från körtlar på undersidan av kroppen, kan tas till vara och användas till gjutna ljus eller ljus som är rullade av vaxkakor.

Vaxet används också till salvor och cerat.

Lemoncurd med honung

Sjuden cironkräm. Är god att äta på kex eller rostat bröd.

Kan också användas som mellanlägg i kakor.

För att få en sås till  efterrättspaj kan man blanda lemoncurd i vispad grädde eller med youghurt.

Den går också bra att ringla över efterrättsglassen.